torsdag den 18. november 2010

Hvem var Jesus?

Jesus?
Det er da Guds søn, jordens frelser, hvis fødselsdag vi fejrer i December måned. Mirakler, kors og opstandelse. Ham kender vi da godt!

Men så enkelt er det vist bare ikke....!

Nogle religionsforskere peger på iøjenfaldende ligheder mellem flere af verdenshistoriens store religiøse skikkelser.
Jesus er unik i de flestes opfattelse. Jesus´ historie, lære og gerninger er grundlaget for kristendommen og unik i sin form.
Måske - måske ikke!

Dr. Robert Beckford ved Oxford Brookes university og har lavet de udsendelser jeg her vil vise.
Slående ligheder mellem Jesus og Buddha, mellem Jesus og krishna, mellem Jesus og den ægyptiske gud Osisris og mange flere. Jøderne, muslimerne og de kristne kender alle Jesus, på forskellig vis, men som en vigtig og central figur.
Der er ligheder i deres liv, lære og gerninger som ikke kan ignoreres.
Udsendelserne er på letforståligt engelsk og omfatter indblik i alle de store religioner og hvad jeg synes er vigtigst, bliver gejstelige indenfor hver religion spurgt om deres mening om Jesus.
Svarene der kommer er mildest talt overraskende.

Religion er kompliceret og årsag til megen nød og elendighed, men når det enkelte menneske skal definere troen, er der en lysende lighed: Troen på kærligheden.
Jesus´ lære var troen på kærlighed, manifesteret i handlinger.

Jeg vil anbefale at se alle de 11 afsnit der er, da de er sammenhængende og ikke kan stå alene.Så er det op til den enkelte at vurdere hvad der er brugbart.....