lørdag den 15. august 2009

Historier til eftertanke

En historie fortæller at to venner gik i en ørken.
På et tidspunkt i løbet af turen begyndte de at skændes, og den ene ven gav den anden en lussing.
Han følte sig såret, men uden at sige noget, skrev han i sandet: "I DAG GAV MIN BEDSTE VEN MIG EN LUSSING"
De blev ved med at gå indtil de fandt en oase, hvor de besluttede at bade.
Den ven der havde fået lussingen, var ved at drukne, men hans ven reddede ham. Da han var kommet sig, skrev han i en sten: "I DAG REDDEDE MIN BEDSTE VEN MIT LIV"
Den ven, der havde givet sin bedste ven en lussing og reddet hans liv, spurgte: "Da jeg slog dig - skrev du i sandet, og nu skriver du i en sten - Hvorfor?"
Den anden ven svarede: " Når nogen gør os ondt, bør vi skrive det i sandet, hvor tilgivelsens vinde kan slette det. Men når nogen gør os noget godt, bør vi gravere det i sten, hvor ingen kan slette det." LÆR AT SKRIVE DINE "SÅR" I SANDET OG GRAVÉR DIN "LYKKE" I STEN.
...........................................................................
Man siger det tager ét minut at møde et specielt menneske, én time at sætte pris på det, én dag at elske det, men et HELT liv at glemme det.
.............................................................................
En gammel Cherokee høvding skulle lære sit barnebarn om livet:- Jeg kæmper en kamp indeni, sagde han til drengen. Det er en frygtelig kamp, og den er mellem to ulve. Den ene er ond - han er vrede, misundelse, sorg, fortrydelse, begærligjhed, arrogance, selvmedlidenhed, skyld, ligegyldighed, mindreværd, løgne, falsk stolthed, merværdfølelse, tvivl og ego. Den anden er god - han er glæde, fred, kærlighed, hope, visdom, sandhed, medfølelse, gavmildhed, venlighed, empati, ydmyghed, ømhed og tillid. Den samme kamp foregår indeni dig - og indeni alle andre.
Drengen tænkte over det et par minutter, så spurgte han sin bedstefar: Hvilken ulv vil vinde?Den gamle høvding svarede: Den du fodrer.
................................................................................
Der var en gang en dreng, der havde et hidsigt temperament. Derfor gav hans far ham en stor pose søm og fortalte ham, at hver gang han blev hidsig, skulle han slå et søm i plankeværket. Første dag nåede knægten at slå 37 søm i plankeværket.
I løbet af de følgende uger lærte han at kontrollere sin vrede og antallet af søm, der dagligt endte i plankeværket, blev færre. Så opdagede han, at det var nemmere at beherske sig end at slå alle de søm i plankeværket. Endelig kom den dag, hvor drengen slet ikke blev gal. Det fortalte han sin far, der foreslog, at drengen fra nu af skulle trække et søm ud for hver dag, han kunne lade være med at blive gal.
Dagene gik og endelig kunne drengen fortælle sin far, at nu havde han hevet alle søm ud. Faderen tog sin søn i hånden og førte ham over til plankeværket.
Han sagde: ”Vel gjort, min søn. Men se nu på hullerne i plankeværket. Plankeværket bliver aldrig det samme. Når du siger noget i vrede, efterlader det et ar lige som dette. Du kan jage en kniv i et menneske og trække den ud igen. Men lige meget hvor meget du undskylder, vil såret stadig være der.”

Et ordets sår er lige slemt som et fysisk sår. Og venner er i sandhed en sjældent gave. De får dig til at smile og opmuntre dig til at holde ud. De låner dig øre, de roser dig, og de vil altid forsøge at åbne deres hjerter for os.
....................................................................................
En nær ven åbnede en skuffe i sin kones klædeskab og tog en lille silkepapirspakke frem.
Det her, sagde han, er ingen almindelig pakke. Det her er lingeri.
Han pakkede op og kiggede opmærksomt på de små gennemsigtige trusser og den udfordrende bh.
Hun købte det første gang, vi rejste til New York for 8 eller 9 år siden.
Hun brugte det aldrig. Hun gemte det til et særlig lejlighed.
Godt! Jeg tror, at den særlige lejlighed nu er kommet. Han gik hen til sengen og lagde det delikate undertøj sammen med det andet tøj, hans kone skulle have på til begravelsen.
Hans kone var lige død. Han vendte sig mod mig og sagde:Gem aldrig noget til en særlig lejlighed. Hver dag du lever er en særlig lejlighed.
.........................................................................................
Lidt stof til eftertanke...
Historierne er fundet på nettet og ikke mine egen oplevelser,Men jeg syntes de fortjener opmærksomhed.

 Læs også: KODEN der vil ændre dit liv


Blog om Tankens kraft