tirsdag den 28. juli 2009

Healing af chakra


De 7 chakra der blev beskrevet i forrige indlæg, kan være i mere eller mindre balance.

Når vi taler om god balance i chakra, betyder det at de "snurrer" som de skal og holder krop og sind ren og fri for toksiner, negative energier og uhensigtmæssige tankemønstre, som alle bidrager til sygdom og psykiske dårligdomme.


Hvis et eller flere af dine chakra er i ubalance eller kører med nedsat kraft kan det komme til udtryk som fysisk sygdom, indre utilfredshed, migræne, smerter i ryg, nakkestivhed, psykisk ustabil, følelsesmæssige belastninger og flere fysiske skavanker.


Hvad gør vi så for at holde de 7 chakra i balance?
Een af måderne hvorpå vi kan rense og afbalancere vores chakra, er via visualisering i en let meditativ tilstand.

Krop og psyke reagere på vores tanker og vores verdensopfattelse.

Hvis vi ser for vores indre blik at vi renser vores chakra vil det komme til udtryk som velbehag i sindet og sundhed i kroppen.

I den efterfølgende vejledning vil du blive bedt om at se renseprocessen for dit indre blik. Lad dig ikke forstyrre af at du måske ikke ser det helt tydeligt. Det vigtigste er at du gør det i tankerne og føler med processen. Efter noget øvelse vil du se det tydeligere for dit indre blik.


Her følger en beskrivelse af hvordan du kan rense dine chakra via visualisering:


Sæt dig behageligt og luk øjnene.

Slap af i kroppen ved at gå de enkelte kropsdele efter i tanker og få dem afslappet.


Forestil dig nu, at dine chakra er som "beholdere" på en lodret række, med forbindelse imellem.

Rens nu først Rodchakret, ved at skylle rundt med en vandslange eller bruser, og se at det "snavsede" vand render neden ud.

Er afløbet stoppet kan du forestille at du renser det, enten ved at stoppe slangen ned igennem, eller bruge en flaskerenser så der kommer hul igennem og affaldsvandet kan løbe væk.

Når rodchakret er renset, kan du bede om at det må blive centreret i det inderste punkt (der findes 3 punkter)og forestille at det centreres helt inde ved rygsøjlens linje.

På vejen op til næste chakra er det vigtigt at skylle kanalen igennem, så der ikke opstår forstoppelse i den. Det er vigtigt at kanalen er åben hele vejen så energien frit kan strømme oppefra og ned igennem den.

Alle chakra renses efter tur, nedefra og op: Rod, Hara, Solar plexus og Hjerte, Hals, 3.øje og Krone chakra. Efter hvert chakra er renset centreres det i inderste punkt.

Hvis man føler det er svært, kan man i begyndelsen nøjes med at rense ganske kort tid i hvert chakra, og selv om det måske kun føles som om kanalen imellem dem bliver renset, er det vigtigt at fortsætte.

Når du renser dine chakra, er det vigtigste at du følger din egen fornemmelse for tiden, og skyller så længe du føler det nødvendigt.

Hvor meget der skal renses i hvert chakra kan skifte, fra gang til gang og fra chakra til chakra. Det afhænger af dine oplevelser i den mellemliggende periode.

Dette var een måde at rense chakra på. Jeg vil følge op på temaet ved at poste flere metoder og teknikker.Link der beskriver hvordan du mærker om dine chakra trænger til en rensning:

http://www.chakrahealing.eu/DK/Chakraerne.htm


Her skrives om chakras spirituelle indflydelse:

http://www.gypla.dk/teosofi_ny/menu/menu5/chakraer.htm


Uddybende tekster om chakra:

http://da.wikipedia.org/wiki/Chakrahttp://netspirit.dk/new/?page=22http://www.krystalkuglen.dk/data/940.htmBehandlere der tilbyder chakra healing:

http://www.krystalkuglen.dk/data/beh701.htm