torsdag den 23. juli 2009

DrømmefangereDrømmefangeren stammer oprindelig fra det østlige USA.

Her véd indianerne, at drømme har magiske egenskaber - og derved evnen til at ændre menneskers livsforløb
Drømmefangerens historie er en af de smukkeste i indiansk mytologi.

Nætterne er fyldt med både gode og dårlige drømme.

Derfor hænger man en drømmefanger over barnets seng - eller i boligen, til alles nytte. Drømmefangerens net filtrerer alle nattens drømme og lader kun de gode drømme flyde gennem hullet i midten, idet de blidt glider ned ad den bløde fjer - til drømmeren nedenunden. De dårlige drømme, som ikke kender vejen, bliver viklet ind i nettet - og opløses ved dagens første lys.Det indianske sagn om Drømmefangeren:
For lang tid siden - da verden var ung, var der en gammel åndelig leder hos Lakota-stammen oppe på et høj bjerg, hvor han fik et syn.
I dette syn viste Iktomi, den Store Ånd og visdomslærer sig for ham i form af en edderkop. Iktomi talte til ham i et helligt sprog, som kun de åndelige ledere af Lakota-stammen kunne forstå.
Mens Iktomi, edderkoppen, talte tog han den Ældstes ring, lavet af bøjelige grene.
Denne ring havde påsat fjer, hestehår, perler og amuletter.
Edderkoppen begyndte at lave et spindelvæv på denne ring.
Han fortalte den Ældste om livets hjul - hvordan vi startede som nyfødte, gik over i barndommen og videre i voksenlivet.
Til sidst bliver vi gamle, der skal hjælpes som nyfødte, og således fuldender livets hjul.

Iktomi sagde, ”På alle tidspunkter i livet optræder der mange kræfter og retninger, der kan hjælpe eller ændre naturens harmoni, ligesom det kan ske med den Store Ånd og al hans vidunderlige lære.”

Iktomi gav spindelvævet til den Ældste fra Lakota-stammen og sagde, ”Se, dette spindelvæv danner en perfekt cirkel, men der er et hul i midten af cirklen. Hvis du tror på den Store Ånd, så vil spindelvævet fange din gode drømme og ideer, og de dårlige drømme vil forsvinde gennem hullet. Brug spindelvævet til at hjælpe dig selv og din stamme for at nå jeres mål, og tag fordel af din stammes ideer, drømme og visioner.”
Den Ældste fra Lakota-stammen gav sit syn videre til sit folk, og Lakota-stammen bruger stadigvæk drømmefangeren som symbol på livets hjul. Den hænger over deres sovesteder eller i deres hjem for at fange deres drømme og visioner. Det gode i deres drømme bliver fanget i livets spind og bliver husket; men det onde i deres drømme slipper gennem hullet i midten, og er ikke længere en del af deres liv.


Drømmefangere findes imange udformninger, men principperne er de samme, som det fremgår på de indsatte billeder.


Lav din egen drømmefanger. Se her hvordan :.